El general Batet


Fotografia del General
Batet dedicada als seus fills.  
Autor: Desconegut.
Arxiu de la família Batet
El rol del general Batet, Cap de Divisió de la Quarta Regió Militar, en els Fets d’Octubre del 34, ha estat discutit per partidaris i detractors.

Es proposa analitzar diverses fonts documentals amb l'objectiu d'aprofundir en el coneixement dels fets d'octubre a través d'aquesta figura.

Orientacions didàctiques 
Activitats

Descripció de l’activitat 

Aquesta proposta pretén analitzar diversos documents per veure els valors i la ideologia del general Batet, Cap de Divisió de la Quarta Regió Militar, que el van portar a la seva actuació durant els Fets d’Octubre de 1934.

El general Batet resulta un personatge molt controvertit dins la nostra història, exaltat per uns i menyspreat per altres, però precisament aquest fet ens permet endinsar-nos en les diverses visions que es poden tenir sobre un fet o personatge històric i això es pot treballar amb els alumnes per veure que tot pot ser discutit segons els arguments que s’esgrimeixin.  

Les activitats parteixen del treball a partir de documents que es conserven a l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià, dins el fons personal del general Batet, i el document d’àudio “El general Batet”, emès a Catalunya Ràdio el 6 de febrer de 2005.

Aquesta proposta didàctica ha estat realitzada pel Departament d’Ensenyament en col·laboració amb l’Arxiu Nacional de Catalunya i forma part de les que es presenten en el web El General Batet i els Fets d’Octubre

ARXIU NACIONAL DE CATALUNYA. SERVEI DIDÀCTIC

C/ Jaume I, 33-51. 08195 Sant Cugat del Vallès. Tel. 93 589 77 88 ______________________________________________________